Синтез виконавчого механізму укладальника пляшок - Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Костін, Володимир Борисович; Деренівська, Анастасія Василівна (My University, 2024)
У статті проведено аналіз впливу різних параметрів на діючі зусилля в шарнірі підвіски захватної головки укладальника скляних пляшок. З’ясовано, що величина нормальної складової реакції, яка є рушійною силою на відповідних ділянках руху, за лежить від сумарної ваги захватної головки та упаковок, а також від кута, під яким реакція направлена стосовно нерухомої напрямної. На неї впливають розміри шарніра, коефіцієнти тертя. Отримані залежності дають змогу виконати синтез механізму переміщення за умови мінімального навантаження в кінематичних па рах кріплення захватної головки під час повороту шатуна в межах 65…130 град.

The paper analyzes the influence of various parameters on the acting forces in the suspension joint of the gripper head of a glass bottle stacker. It has been found that the value of the normal component of the reaction, which is the driving force in the corresponding sections of the movement, depends on the total weight of the gripper head and packages, as well as on the angle at which the reaction is directed relative to the fixed guide. It is also affected by the size of the hinge and friction coefficients. The obtained dependencies make it possible to synthesize the movement mechanism under the condition of minimal load in the kinematic parameters of the gripper head fixation during the crankshaft rotation within 65...130 degrees.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; захватна головка; механізм переміщення упаковок; укладальник; реакції в кінематичних парах; енергоємність; bottle manipulators for case packing; gripping head; mechanism for moving packages; reactions in kinematic pairs; energy intensity