Ігнатченко, Д. Ю.Фоменко, Веніамін ВасильовичПрокопенко, Алла ДмитрівнаДробот, Віра Іванівна2013-05-272013-05-272009Ігнатченко, Д. Ю. Вивчення впливу житньо-солодового екстракту і ферментного препарату на процес черствіння пряників / Д. Ю. Ігнатченко, В. В. Фоменко, А. Д. Прокопенко, В. І. Дробот // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. –2009. – № 6 (55). – С. 27-29.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7936Розглянуто можливість застосування житньо-солодового екстракту (ЖСЕ) у виробництві пряників в дозуванні 20 % до маси борошна замість крохмальної патоки. А також спільного застосування ЖСЕ і ферментного препарату Новаміл 1500 МР з метою уповільнення процесів черствіння заварних пряників. Досліджено зміни в структурі крохмалю методом рентгенофазового аналізу на дифрактометрі. Доведено доцільність застосування РСЕ і ферментного препарату Новаміл 1500 МР. The article deals with possibility of using rye malt extract (RME) in the production of cakes at a dosage of 20% by weight of flour, starch syrup instead. As well as the joint use of RME and the enzyme preparation Novamil 1500 mg, with a view to slow the staling process cakes. The changes in the structure of starch by X-ray diffract meter analysis are researched. The expediency of the use of the RME and enzyme preparation Novamil 1500 mg is proved.uk-UKзаварні пряникижитньо-солодовий екстрактферментний препарат Новамілкрохмальна патокаструктураретроградаціякафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра харчової хіміїscalded cakesrye-malt extractenzyme preparation Novamilstarch syrupstructureretrogradationВивчення впливу житньо-солодового екстракту і ферментного препарату на процес черствіння пряниківArticle