Дослідження кінетики прогріву тістових заготовок для здобного печива з використанням різних моно- та дицукридів та борошна пшеничного, гречаного, рисового - Дорохович, Антонелла Миколаївна; Любавіна, І. В.; Кохан, Олена Олександрівна; Третяк, О. В. (My University, 2001)
Усі борошняні кондитерські вироби підлягають високо інтенсивній термічній обробці, внаслідок чого тістова заготовка набуває якісно нових характеристик. Визначення впливу фруктози, глюкози, лактози, гречаного, рисового борошна на механізм прогріву тістових мас викликає як науковий, так і практичний інтерес. Особливо це важливо для розробки раціональних режимів термообробки здобного печива.
Keywords: здобне печиво; борошно; фруктоза; глюкоза; сахароза; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; butter biscuits; flour; fructose; glucose; saccharose