Сучасні тенденції підвищення якості харчових продуктів на зерновій основі - Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Рахметов, Джамал Бахлулович (My University, 2019)
Запропоновано шляхи підвищення якості традиційних зернових продуктів, зокрема удосконалення способів підготовки сировини, а також комбінування основної сировини з нетрадиційною, яка є джерелом цінних нутрієнтів. Встановлено, що збагачення продуктів оздоровчого спрямування перспективними рослинами щавнатом (Rumex patientia L. × Rumex tianschаnicus Losinskу) і смикавцем їстівним (Cyperus esculentus L.) сприяє підвищенню вмісту білка на 10-12 %, а також дозволяє збагатити продукти харчовими волокнами, вітамінами та мінеральними речовинами. The ways of improving the quality of traditional grain products, in particular, improving the methods of preparation of raw materials, as well as combining the main raw material with non-traditional, which is a source of valuable nutrients, is offered. It has been established that the enrichment of the products of the health-improving direction with promising plants of Rumex patientia L. × Rumex tianscha- nicus Losinsku and edible strawberries Cyperus esculentus L. contributes to an increase in protein content by 10-12%, as well as enriches the products with edible fibers, vitamins and minerals substances.
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів; щавнат; смикавець їстівний