Кохан, Олена ОлександрівнаЩур, Анастасія АнатоліївнаБиконь, Олена АнатоліївнаПольських, Марія Анатоліївна2023-07-252023-07-252019Патент 139238 UA, МПК A23G 3/00 (2019.06); Цукерки типу нуги з використанням ягід бузини/Кохан О.О.,Щур А.А., Биконь О.А., Польських М.А.;заявник Національний університет харчових технологій. - № u 2019 06638; заявл. 13.06.2019; опубл. 26.12.2019, Бюл. № 24, 2019 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41005В основу корисної моделі поставлена задача створення збивних цукерок типу нуги із використанням підвару бузини, що дозволяє створити нові цукерки із зниженим цукровмістом та калорійністю, з поліпшеними органолептичними показниками, збагаченими біологічно активними речовинами. Використання ягідної сировини спиятиме сповільненню процесу черствіння цукерок під час їх зберігання.The useful model is based on the task of creating nougat-type whipped candies using elderberry decoction, which allows creating new candies with reduced sugar content and calorie content, with improved organoleptic indicators, enriched with biologically active substances. The use of berry raw materials will slow down the drying process of candies during their storage.otherзбивні цукеркинугаягоди бузинихарчова цінністькалорійністьwhipped candiesnougatelderberriesnutritional valuecaloric contentкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівЦукерки типу нуги з використанням ягід бузиниTechnical Report