Білковий крем (патент на корисну модель № 97563) - Камбулова, Юлія Вікторівна; Соколовська, Ірина Олександрівна; Харкава, Ольга Олександрівна; Матяс, Дарія Сергіївна (My University, 2015)
Білковий крем цієї моделі передбачає в своїй рецептурі відновлений білок, знижений вміст цукру білого кристалічного та додатково введений пектин високоетерифікований і альгінат натрію, які забезпечують стабільність структури крему. Egg-white cream of this model includes restored egg-white, reduced white crystalline sugar and additionally introduced high-methoxy pectin and sodium alginate, which provide structural stability of the cream.
Keywords: пектин високоетерифікований; альгінати; яєчний білок; цукор кристалічний; білковий крем; egg-white cream; pectin; alginates; egg-white; crystalline sugar; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів