Місце деривативів у розвитку біржового ринку - Бурлака, Анастасія Олександрівна; Еш, Світлана Миколаївна (My University, 2024)
Розглянуто сутність сучасних деривативів як цінних паперів і біржових контрактів, обґрунтовано їх види і законодавчий процес створення, визначено роль у розвитку біржового ринку. Охарактеризовано основні види деривативних цінних паперів і деривативних контрактів, визначено відмінності між ними

The essence of modern derivatives as securities and exchange contracts is examined, their types are justified and the legislative process of creation, the role of the development of the stock exchange market has been determined. The characteristics of the main types of derivative securities and derivative contracts are given, and the differences between them are determined
Keywords: деривативи; ринки капіталу; фондовий ринок; фінансові інструменти; цінні папери; біржова діяльність; derivatives; capital markets; stock market; financial instruments; securities; exchange activity; кафедра маркетингу