Технологія розгонки спиртовмісних фракцій у режимі керованих циклів ректифікації - Булій, Юрій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович (My University, 2014)
Практично доведено, що використання інноваційної технології дозволяє отримати кубову рідину, в повній мірі звільнену від головних і нетипових домішок спирту, на 96 % від вищих спиртів та метанолу; кубову рідину розгінної колони доцільно направляти на гідроселекцію у верхню зону епюраційної колони; для ефективного розділення багатокомпонентної суміші в розгінній колоні достатньо встановити 30 тарілок. Practically proved that the use of innovative technologies allows you to get the cubic liquid, fully exempt from headaches and atypical impurities alcohol, 96 % of the higher alcohols and methanol; cubic liquid appropriate to send to hydrocelectomy in the upper zone of epuration columns; for efficient separation of multicomponent mixtures in the accelerating column is sufficient to establish the 30 plates.
Keywords: ректифікація; фазова рівновага; керовані цикли; масообмін; тарілки; ректифікаційна колона; rectification; phase equilibrium; guided cycles; mass-transfer; plates; rectification column; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства