The Maillard Reaction - Vakhrusheva, Mariia; Forostiuk, Inna (My University, 2025)
У статті описано неферментативну реакцію підрум'янення - реакцію Майяра, яка відбувається між амінокислотами та відновлювальними цукрами. Розкрито стадії реакції, її хімічну формулу та роль у харчовій хімії та кулінарії.

The paper describes a non-enzymatic browning reaction - the Maillard reaction, which occurs between amino acids and reducing sugars. The steps of the reaction, its chemical formula, and the role in food chemistry and culinary are revealed.
Keywords: Maillard reaction; flavour; amino group; sugar; food chemistry; кафедра іноземних мов професійного спрямування