Актуальність використання цільнозернового борошна у борошняних кондитерських виробах - Ворвихвост, Андрій Миколайович; Камбулова, Юлія Вікторівна (My University, 2025)
У статті розглянуто актуальність використання цільнозернового борошна у виробництві борошняних кондитерських виробів. Проаналізовано харчову цінність, технологічні властивості та перспективи включення альтернативних джерел зернових як функціональних інгредієнтів. Розглянуто вплив цільнозернових компонентів на якість, смак, текстуру та користь для здоров’я готової продукції. The article examines the relevance of using whole grain flour in the production of flour confectionery products. The nutritional value, technological properties and prospects of including alternative grain sources as functional ingredients are analyzed. The influence of whole grain components on the quality, taste, texture and health benefits of finished products is discussed.
Keywords: кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; цільнозернове борошно; поживна цінність; функціональні інгредієнти; flour confectionery products; whole grain flour; nutritional value; functional ingredients; functional ingredients