Особливості використання відкритого програмного забезпечення в навчальному процесі при підготовці фахівців видавничо-поліграфічної справи - Бабенко, Євгенія Юріївна; Десик, Микола Григорович; Степанець, Валентина Василівна (My University, 2024)
Частиною підготовки фахівців видавничо-поліграфічної справи є використання низки спеціалізованих програмних пакетів призначених для обробки текстової, графічної інформації та верстки сторінок. Для сучасного змішаного формату навчання одним з рішень організації освітньої діяльності є використання відкритого програмного забезпечення в навчальному процесі, яке сприятиме доступності знань для здобувачів.

Part of the training of specialists in publishing and printing is the use of a number of specialised software packages designed to process text and graphic information and page layout. For the modern blended learning format, one of the solutions to organising educational activities is to use open source software in the educational process, which will facilitate the accessibility of knowledge for students.
Keywords: Додрукарське опрацювання інформації; відкрите програмне забезпечення; освітній процес; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; Pre-press processing of information; open source software; educational process