Ретроспективний аналіз поняття «самоосвіта» в психолого-педагогічній літературі - Герасимова, Ольга Іванівна (My University, 2015)
У статті розглядається стан вивченості проблеми самоосвіти у науковій психолого-педагогічній літературі, що має як соціальне, економічне, так і особистісне значення. Актуалізується проблема підготовки студентів, здатних до постійної самоосвіти. Уточнюється сутність понять «самоосвіта», «самостійна робота» і звертається увага на специфіку їх застосування в подальшому становленні й особистісному зростанні. The article deals with the problem of self-education in the scientific psychological and pedagogical literature, having both social, economic and personal value. The problem of training students capable of continuous learning is actualized. The essence of the concepts of "self-education", "independent work" is clarified and focuses on the specifics of their application in the future formation and personal growth.
Keywords: самоосвіта; самостійна робота; самоосвітня діяльність; готовність до самоосвіти; пізнавальна діяльність; self-education; independent work; self-educational activity; readiness for self-education; cognitive activity; кафедра іноземних мов професійного спрямування