Особливості технології бактеріального препарату для ферментованих м’ясних продуктів - Король, Цвітана Олександрівна; Даниленко, Світлана Григорівна (My University, 2005)
Розроблено технологію виробництва бактеріального препарату “Лакмік” до складу якого увійшли культури видів Lactobacillus casei ssp. сasei, Lactobacillus casei ssp. rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Micrococcus varians. Препарат є заквашувальною культурою прямого внесення при виробництві ферментованих м’ясних продуктів і під час застосування не потребує попередньої активізації. The technology of production of the bacterial drug "Lakmik" have been developed, which included cultures of the species Lactobacillus casei ssp. сasei, Lactobacillus casei ssp. rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Micrococcus varians. The preparation is the starter culture of direct application in the production of fermented meat products and does not require prior activation when applied.
Keywords: молочнокислі бактерії; бактеріальні препарати; технологічні параметри; ферментовані м’ясні продукти; lactic acid bacteria; bacterial drugs; technological factors; fermented meat products