Подобій, Олена ВалеріївнаВоловик, Людмила СергіївнаМірошников, Олег МиколайовичУманська, А. О.Долотенко, Є. Ю.2012-04-112012-04-112010Дослідження фізико-хімічних характеристик різних видів кефіру / О. В. Подобій, Л. С. Воловик, О. М. Мірошников та ін. // Харчова і переробна промисловість. – 2010. – № 9.– С. 70–73.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/832Досліджено вплив жирності різних видів кефірів на величину поверхностное натяжение и работу міжмолекулярних сил щеплення (роботу когезії). На основі експериментальних даних встановлено, що при збільшенні частки молочного жиру в кефірах різних торгових марок поверхневий натяг та робота когезії зменшуються.It was investigated the influence of fatness of different kefir types on the surface tension value and work of intermolecular attractive forces (cohesion work). It was found that the increase in proportion of lactic fat in kefir solutions leads to surface tension and cohesion work reduce.otherкефірповерхневий натягробота когезіїміжмолекулярні взаємодіїkefirtension valuelactic fatcohesion workкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівДослідження фізико-хімічних характеристик різних видів кефіруArticle