Онопрійчук, Олена ОлександрівнаГрек, Олена Вікторівна2013-04-052013-04-052008Онопрійчук, О. О. Аналіз біологічної цінності сиркових виробів із зерновими інгредієнтами / О. О. Онопрійчук, О. В. Грек // Таврійський науковий вісник. – 2008. – № 56. — С. 139-145.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7324Визначено амінокислотний склад нових сиркових виробів із зерновими інгредієнтами та збалансованість амінокислотного складу білків. Введення зернових добавок у молочну основу дає змогу замінити частину білка тваринного походження рослинним, не погіршуючи при цьому якість готових виробів. Розроблені сиркові вироби із зерновими інгредієнтами мають вищу біологічну цінність у порівнянні з традиційними, володіють дієтичними та профілактичними властивостями та розширюють асортимент продуктів на молочно-білковій основі. Determined the amino acid composition of new products from cheese curd grain ingredients and balanced amino acid composition of proteins. Putting cereal in milk-based supplements you can replace some animal protein with vegetable without compromising the quality finished products. Designed marmot products from cereal ingredients have a higher biological value than traditional, have dietary and preventive properties and extend the range of products on milk protein basis.otherбіологічна цінністьbiological valueсиркові виробиcheese productsзернові інгредієнтиgrain ingredientsамінокислотний складamino acid compositionекструзіяextrusionсолодорощенняsolodoroschennyaіонообмінна хроматографіяion exchange chromatographyкафедра технології молока і молочних продуктівАналіз біологічної цінності сиркових виробів із зерновими інгредієнтамиArticle