Розроблення функціональних продуктів з айви - Демчук, Ігор Вікторович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна (My University, 2020)
Дослідження хімічного складу айви показали, що вона може бути використана як для виробництва однокомпонентних соків, пюре, соусів, паст, приправ, так і для купажування з іншою сировиною, з метою підвищення харчової цінності готового продукту. Також були проведені дослідження по розробленню натуральних фруктових снеків з плодів айви. Studies of the chemical composition of quince have shown that it can be used for the production of one-component juices, purees, sauces, pastes, condiments, and for blending with other raw materials, in order to increase the nutritional value of the finished product. Research has also been conducted on the development of natural fruit snacks from quince fruits.
Keywords: айва; вітаміни; пюре; бланшування; снеки; quince; vitamins; puree; blanching; snacks; кафедра технології консервування