Дослідження впливу технологічних чинників на властивості олієжирової композиції (ОЖК КТІОЛ) - Ярмоліцька, Олена Сергіївна; Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна (My University, 2019)
Вовняний жир - це природний ліпід, який пом'якшує шкіру і вовняні волокна, а також захищає їх від несприятливих погодних умов. Найбільш широко використовуваними продуктами є рафінований віск з вовни та її модифікації, які називаються ланоліном. Ланолін і його похідні мають широку сферу застосування. Робота присвячена дослідженню особливостей окиснення оліє жирової композиції у процесі термоокиснення. Wool grease is a natural lipid that softens the skin and sheep's wool fibers, as well as protects them from adverse weather conditions. The most widely used products are refined wool oil and its modifications, which are called lanolin. Lanolin and its derivatives have a wide range of applications. The work is devoted to the study of the oxidation characteristics of oil-fat composition during the thermal oxidation process.
Keywords: ланолін; оліє жирова композиція; антиоксидантні властивості; lanolin; oil fat composition; antioxidant properties; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів