Адаптований метод побудови маркетингових рекламних кампаній просування товарів на онлайн-ринку - Капінус, Лариса Василівна; Дунін, Максим Євгенович; Скригун, Наталія Петрівна (My University, 2021)
Статтю присвячено розгляду рекламних кампаній у контексті просування продукції на онлайнринку. Наводяться визначення понять «реклама», «рекламна кампанія», «онлайн-реклама». Підкреслюється різниця між офлайн- і онлайн-рекламою, розглядаються модель чинників, які здійснюють вплив на побудову рекламних кампаній в онлайн-середовищі, і модель сприйняття поведінкової реклами в Інтернеті. Окреслюються технології побудови рекламних кампаній, що розроблені різними авторами. Підкреслюється багатогранність представлених технологій, ураховуючи відсутність єдиного патерну. Наводяться приклади провальних рекламних онлайн-кампаній та розглядаються найпоширеніші помилки під час складання рекламних повідомлень. Підтверджується проблематика побудови рекламних кампаній. Пропонується адаптований метод побудови рекламних кампаній в Інтернеті. Деталізуються додані етапи на рівні цілей етапу та шляхів досягнення цілей етапу.
Keywords: рекламна кампанія; онлайн-середовище; інтернет; рекламне звернення; модель чинників; модель сприйняття; advertising campaign; online environment; advertising appeal; model of factors; кафедра маркетингу