ІЧ-дослідження їстівних плівок і покриттів з полівініловим спиртом - Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна (My University, 2017)
Біодеградабельні їстівні плівки на основі природних полімерів (крохмаль, целюлоза, білок тощо) за рахунок своєї гідрофільності поки що не можуть повністю витіснити синтетичні матеріали, оскільки мають високу паропроникність. З синтетичних біодеградабельних матеріалів найбільший інтерес представляє полівініловий спирт (ПВC), який є водорозчинним, являється харчовою добавкою Е 1203 і дає плівки з низькою паропроникністю. Biodegradable edible films based on natural polymers (starch, cellulose, protein, etc.) due to its hydrophilicity can not yet be completely ousted synthetic materials, because they have high vapor permeability. Synthetic Biodegradable materials are of greatest interest to polyvinyl alcohol (PVC), which is water soluble, is a food additive E 1203 and provides films with low vapor permeability.
Keywords: їстівне покриття; біорозкладальне паковання; пвс; edible film; biodegradable packaging; PVC; кафедра експертизи харчових продуктів