До питання оцінки ризиків надзвичайних ситуацій в Україні - Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Хіврич, Олександр Васильович (My University, 2013)
Розроблено модель для реалізації заходів попередження та недопущення впливу небезпечних факторів на процес життєдіяльності населення України та оцінки рівня ризику виникнення небезпеки. A model for the implementation of measures to prevent and avoid the impact of hazards on the process of the population of Ukraine and the assessment of risk of danger.
Keywords: небезпечний фактор; hazards; ліквідація наслідків; elimination of the consequences; рівень небезпеки; the level of risk; кафедра екології та екоменеджменту