Чорний, Валентин МиколайовичХарченко, Євген Іванович2019-05-222019-05-222019Чорний, В. М. Вплив вологості насіння гороху на ефективність його лущення / В. М. Чорний, Є. І. Харченко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К. : НУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 220.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29330В роботі показано, що зі збільшенням вологості насіння гороху незалежно від крупності насіння гороху ефективність процесу лінійно збільшується. Для крупної фракції ефективність лущення більша ніж для дрібної, що є результатом меншого опору процесу стирання в лущильнику. In the work it is shown that with the increase in the moisture content of seeds of peas, irrespective of the size of seeds of peas, the efficiency of the process is linearly increased. For a large fraction, the dehulling efficiency is greater than for the small one, which is the result of less resistance to the erosion process in the dehulling machine.uk-UKлущеннягорохнасіннявологістьdehullingpeaseedmoistureкафедра технології зберігання і переробки зернаВплив вологості насіння гороху на ефективність його лущенняArticle