Порова структура кукурудзяних зародків - Луцик, Юрій Павлович; Король, Анатолій Миколайович; Вербицький, Борис Ілліч; Шаран, Андрій Васильович (My University, 2001)
В статті наведені визначені для кукурудзяних зародків інтегральні та диференціальні криві розподілу мікропор за радіусами. Вказані залежності отримані при температурах 2930 та 3130 К. Встановлено, що майже 90% всіх мікропор в зразках припадає на область мікропор з радіусом до 90%  10-10 м. Найбільше мікропор з радіусами 37 10-10 м та 67 10-10 м. The volume of pores, integral and different curves of pores distribution by radii, effective radius, and value of specific surface are determined in the present paper for corn germs. It is stated, that the almost 90% of micropores are with the radius up to 90%  10-10 m. The maximal amounts of the micropores have the radii 37 10-10 m and 37 10-10 m.
Keywords: кукурудзяні зародки; мікропори; розподіл мікропор; corn germs; micropores; pores distribution; кафедра фізики та професійної безпеки; кафедра технології зберігання і переробки зерна