Грищенко, Анна МиколаївнаУдворгелі, Лариса Іванівна2013-09-232013-09-232010Грищенко, А. М. Визначення амінокислотного складу хліба, виготовленого з крохмалю / А. М. Грищенко, Л. І. Удворгелі // Сучасні проблеми техніки та технології харчових виробництв, ресторанного бізнесу та торгівлі : Всеукр. наук.-практ. конф., 18 лист. 2010 р. – Харків: ХДУХТ, 2010. – С. 33-35.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9861В роботі наведено результати визначення вмісту амінокислоти фенілаланіну в безбілковому хлібі з суміші картопляного і кукурудзяного крохмалів з використанням хлібопекарських дріжджів для розпушення тіста. Встановлено, що вміст білка в такому хлібі становить 1,4 % в перерахунку на сухі речовини, а вміст амінокислоти фенілаланіну – 8,7 мг / 100 г продукту, що не перевищує допустимі норми. The paper presents the results of the determination of the amino acid phenylalanine in protein-free bread from a mixture of potato and corn starches using baker's yeast to loosen the dough. Found that the protein content in a bread was 1.4% based on the dry matter, and the amino acid phenylalanine content - 8.7 mg / 100 g product, which does not exceed the permissible limits.otherбезглютеновий хліббезбілковий хлібамінокислотний склад хлібафенілаланінфенілкетонуріяцеліакіяgluten-free breadprotein-free breadamino acid composition of breadphenylalaninephenylketonuriaceliac diseaseкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівВизначення амінокислотного складу хліба, виготовленого з крохмалюThesis