Коваль, Ольга АндріївнаГуць, Віктор Степанович2012-04-232012-04-232008Коваль, О. А. В. Кінетична теорія моделювання якості й прогнозування терміну придатності харчових продуктів / О. Коваль, В. Гуць // Товари і ринки. – 2008. - № 2. – С. 67-74.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/965Запропоновано нову теорію моделювання якості харчових продуктів під час зберігання. В основу моделі покладено диференціальні рівняння другого порядку, які описують кінетику накопичення речовин (у тому числі шкідливих), і зміну структурно-механічних властивостей. Модель враховує початковий стан продукту, швидкість протікання процесів і вплив різних чинників при зберіганні. Показано шляхи спрощення моделі та можливості її практичного застосування.A new theory of the food products quality modeling during storage has been offered. The model has been developed on the bases of differential equations of the second order, which describe kinetic accumulated substances (including harmful ones) and structural and mechanical change. The model takes into account initial condition of the product, speed of processes and influence of different factors during storage. There have been presented the ways of the model’s simplifying and the possibilities of its practical use.otherмодель якостіquality modelтеорія моделювання якостікінетика процесу зберіганняпрогнозування якісних показниківtheory of quality modelstorage kineticsprediction of quality indicatorsкафедра екологічної безпеки та охорони працікафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїКінетична теорія моделювання якості й прогнозування терміну придатності харчових продуктів