Перспектива розробки збалансованих продуктів для харчування спортсменів на м’ясній основі - Рогова, Катерина Іванівна; Пешук, Людмила Василівна (My University, 2015)
Збалансованість харчування може бути досягнута за рахунок спеціалізованих м'ясопродуктів для спортсменів, при розробці яких важливе значення має компонентний склад використовуваної сировини, що дозволяє регулювати харчову цінність, а також прогнозувати очікуваний терапевтичний ефект. Однією з умов створення таких продуктів є комбінування м'ясної та рослинної сировини, з метою створення продукту, найбільш відповідного до потреб організму спортсмена. Balanced nutrition can be achieved by specialized meat for athletes, the development of which important component structure of the raw materials used to regulate the nutritional value and predict the expected therapeutic effect. One of the conditions for the establishment of such products is a combination of meat and vegetable raw materials in order to create a product most suitable to the needs of an athlete.
Keywords: харчування спортсменів; збалансовані продукти; м'ясо; food athletes; balanced products; meat; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів