Робастно-адаптивні системи керування технологічними об’єктами - Луцька, Наталія Миколаївна; Заєць, Наталія Анатоліївна (My University, 2017)
Пропонується поєднання адаптивної системи керування з еталонною моделлю та робастний регулятор для об’єкта, що має суттєві параметричні структурні невизначеності. Дослідження шляхом моделювання показали ефективність запропонованої системи, так як перехідні процеси мають кращу якість та меншу витрату енергоносіїв.
Keywords: кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка; об’єкт керування; робастний регулятор; адаптивна система; еталонна модель