Екологічні наслідки застосування пестицидів під час вирощування харчової сировини в Україні - Ничик, Оксана Василівна; Жилик, Алла Віталіївна (My University, 2015)
Для захисту довкілля від негативного впливу пестицидів необхідно дотримуватисявсіх регламентів щодо застосування пестицидів: норм внесення,строків, способів внесення, також необхідно суворо дотримуватися ГДК препаратуу продукції, ґрунті, воді, робочій зоні застосування препарату. Більш глибоке вивчення біологічних процесів, пов'язаних з вирощуванням сільськогосподарських культур за сучасного рівня землеробства, дослідження популяційної динаміки шкідливих і корисних організмів, вдосконалення тактики боротьби за рахунок повнішого використання агротехнічного методу, стійких сортів, біологічних засобів дасть можливість скоротити застосування пестицидів і зменшити негативний вплив на навколишнє середовище.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; пестициди; забруднення; грунт; забруднення сировини; ГДК; пестициды; загрязнения; почву; загрязнения сырья; ПДК; pesticides; pollution; soil; contamination of raw; MPC