Полумбрик, Максим Олегович2013-04-102013-04-102008Полумбрик, М. О. Дослідження та створення раціональних композицій цукрозамінників для виробництва сирцевих пряників з низьким глікемічним індексом : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / Полумбрик максим олегович ; НУХТ. - К., 2008. - 20 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7412Робота присвячена дослідженню і створенню раціональних композицій цукрозамінників для виробництва сирцевих пряників з низьким глікемічним індексом для профілактики захворювань, пов¢язаних з порушеннями ендокринної системи.Запропоновано метод визначення гідратних чисел моно- та дисахаридів у водних розчинах, який грунтується на використанні ЕПР спектроскопії і нітроксильного радикала в якості спінової мітки.otherсирцеві пряникиглікемічний індекспрості вуглеводичисла гідратаціїретроградація крохмалюадгезіятістосырцовые пряникигликемический индекспростые углеводычисла гидратацииретроградация крахмалаадгезиятестоpastrygingerbreadglycemic indexcarbohydrateshydration numberstarch retrogradationadhesionкафедра екологічної безпеки та охорони праціДослідження та створення раціональних композицій цукрозамінників для виробництва сирцевих пряників з низьким глікемічним індексомOther