Дослідження та створення раціональних композицій цукрозамінників для виробництва сирцевих пряників з низьким глікемічним індексом - Полумбрик, Максим Олегович (My University, 2008)
Робота присвячена дослідженню і створенню раціональних композицій цукрозамінників для виробництва сирцевих пряників з низьким глікемічним індексом для профілактики захворювань, пов'язаних з порушеннями ендокринної системи. Запропоновано метод визначення гідратних чисел моно- та дисахаридів у водних розчинах, який грунтується на використанні ЕПР спектроскопії і нітроксильного радикала в якості спінової мітки.
Keywords: сирцеві пряники; глікемічний індекс; прості вуглеводи; гідратація; ретроградація крохмалю; адгезія; тісто; pastry; gingerbread; glycemic index; carbohydrates; hydration number; starch retrogradation; adhesion; кафедра екології та екоменеджменту