Неізотермічні моделі процесу витягування волоконних світловодів - Зінькевич, Олексій Петрович; Сафонов, Володимир Михайлович; Нещадим, Олександр Михайлович (My University, 2015)
Всі дослідники відзначають, що домогтися прогресу в розумінні механізмів протікання процесу витягування, а також задовільного збігу розрахункових і експериментальних даних можна тільки в результаті двовимірного розгляду обох сторін процесу - гідродинамічної і теплотехнічної. All researchers note that to make progress in understanding the mechanisms of the flow drawing process, as well as a satisfactory agreement between the calculated and experimental data is possible only as a result of the two-dimensional consideration of both sides of the process - the hydrodynamic and thermal engineering.
Keywords: кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.; неізотермічні моделі; витягування волоконних світловодів; суцільне середовище; non-isothermal model; drawing optical fibers; continuous medium