Композиція для виготовлення шинок (Деклараційний патент на винахід 70678A) - Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Мисюра, Юлія Миколаївна; Мусієнко, Ігор Васильович (My University, 2004)
Розроблено композицію для виготовлення шинок, що містить яловичину 74,7-84,1, сіль 2,0-2,2, хлорид калію 0,2-0,4, прянощі 0,48, нітрит натрію 0,05, пірофосфат (Е450) дифосфат (Е450) 0,29, воду 3,9-7,7, яка відрізняється тим, що додатково містить рослинну білкову добавку 1,9-3,9, карагінат 0,09-1,40, модифікований крохмаль0,98-1,40, приданому співвідношенні компонентів. Designed for the production of hams composition containing 74,7-84,1 beef, salt 2,0-2,2, 0,2-0,4 potassium chloride, spices 0,48, sodium nitrite 0,05, pyrophosphate (E450) diphosphate (E450) 0,29, 3,9-7,7 water, characterized in that it further comprises 1,9-3,9 vegetable protein supplement, carrageenan 0,09-1,40, modified starch, 0,98 - 1,40, at a given ratio of components.
Keywords: шинка яловича; beef ham; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; рослинна білкова добавка; vegetable protein supplement