Білик, Олена АнатоліївнаКочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаХалікова, Есма ФаїківнаВасильченко, Тетяна Олександрівна2023-11-222023-11-222019Подовження свіжості хлібобулочних виробів із застосуванням комплексних хлібопекарських поліпшувачів зі статусом GRAS / О. А. Білик, О. В. Кочубей-Литвиненко, Е. Ф. Халікова, Т. О. Васильченко // Технології харчових продуктів і комбікормів : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції. – Одеса : ОНАХТ, 2019. – С. 45-47.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41608Дослідженнями встановлено, що у разі застосування комплексних хлібопекарських поліпшувачів зменшується кришкуватість готових виробів, збільшується набухання та покращуються реологічні властивості м’якушки, що дозволяє подовжити термін збереження виробами свіжості протягом 72 год. Research has established that in the case of the use of complex bakery improvers, the crustiness of finished products decreases, swelling increases, and the rheological properties of the crumb improve, which makes it possible to extend the shelf life of products for 72 hours.otherхлібчерствіннякомплексний хлібопекарський поліпшувачсвіжістьреологіяbreadstalenesscomplex bakery improverrheologyfreshnessкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра технології молока і молочних продуктівПодовження свіжості хлібобулочних виробів із застосуванням комплексних хлібопекарських поліпшувачів зі статусом GRASThesis