Твердофазне спектрофотометричне визначення Hg (II) за допомогою хромазурола S - Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна (My University, 2014)
Досліджено взаємодію Hg (II) з хромазуролом S у твердій фазі. Встановлені оптимальні умови проведення реакції, склад і стійкість комплексу що утворюється на поверхні, запропонована схема взаємодії на межі розподілу фаз. Розробленана методика твердофазного спектрофотометричного визначення Hg (II) з хромазуролом S з межею визначення 0,02 мкг/мл. The interaction of Hg (II) with Hromazurol S in the solid-phase was studied. The optimum conditions of the reaction and the composition of complex that is formed at the surface were found, and a scheme was proposed for the interaction at the phase boundary. A solid-phase spectrophotometric procedur was developed for determination of Hg (II) with detection limit of 0.02 g/ml, respectively.
Keywords: визначення металів; іммобілізовані барвники; metal definition; immobilized dyes; кафедра харчової хімії