Бабанов, Ігор ГеннадійовичБабкіна, Ірина ВолодимирівнаМихайлова, Світлана ВалеріївнаШевченко, Андрій Олександрович2019-06-272019-06-272017Інтенсифікація мікрохвильового зневоднювання рослинної сировини / І. Г. Бабанов, І. В. Бабкіна, С. В. Михайлова, А. О. Шевченко // Харчова промисловість. - 2017. - № 21. – С. 117–121.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29937Стаття присвячена визначенню впливу потужності джерела НВЧ-енергії та глибини вакуумування на тривалість нагрівання пряної сировини при мікрохвильовому концентруванні і сушінні за умов вакуумування. Встановлено можливість інтенсифікації процесів і збільшення ефективності використання НВЧ-енергії. The article is devoted to the specification of the influence of the capacity of the source of microwave energies and vacuum level on the duration of raw material heating, during microwave vacuumizing and microwave drying in the conditions of vacuum. The possibility of intensification of processes and increase efficiency of microwave energy. With increasing depth in the vacuum chamber is reduced final temperature of the product to which it is heated during unsteady mode (vacuum depth within 80…40 kPa from 93 °С to 76 °C).uk-UKкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвпряні овочіНВЧ-концентруванняНВЧ-сушінняглибина вакуумуваннямасавологовмістspicy raw materialmicrowave vacuumizingmicrowave dryingvacuum levelmasscontent of moistureІнтенсифікація мікрохвильового зневоднювання рослинної сировиниArticle