Використання какаовели в кондитерській промисловості - Олексієнко, Наталія Валентинівна; Оболкіна, Віра Іллівна (My University, 2017)
Розглянуто хімічний склад оболонки какао-бобів (какаовели), проблеми виробництва високодисперсного порошку з какаовели, мікробіологічні аспекти отримання безпечної продукції. Зроблено висновок про доцільність використання какаовели молотої при виробництві напівфабрикатів для кондитерських виробів з метою підвищення харчової цінності та зниження собівартості. The chemical composition of cocoa velli, the problems of production of fine powder with cocoa velli, microbiological aspects of production of safe products. The conclusion about expediency of use of ground cocoa velli in the production of semi-finished products for confectionery with the aim of increasing nutritional value and reducing cost.
Keywords: какао-боби; какаовела; дисперсність порошку; мікробіологічна забрудненість; кондитерські вироби; хімічний склад; харчова цінність; cocoa beans; cocoa vella; the fineness of the powder; microbiological contamination; confectionery; chemical composition; nutritional value; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів