Інфляція як чинник і наслідок економічної кризи в Україні - Салатюк, Ніна Миколаївна (My University, 2009)
В статті аналізуються причини і особливості економічної кризи в Україні та вплив на неї світової кризи. Досліджуються причини і соціально-економічні наслідки інфляції в національній економіці, показники якої розглядаються як узагальнюючий макроекономічний індикатор глибини і системності економічної кризи. Акцентується увага на необхідності посилення кейнсіанських підходів до державного регулювання в період економічної кризи і пошуку ефективної антикризової політики.

This article provides information about reasons and peculiarities of economic downturn in Ukraine and how it differs from world downturn. All social-economic consequences and reasons of inflation rate in national economy are analyzed as general macroeconomic indicator. Very strong attention is paid to the theory of Keynes and state control during economic crisis. Also there are some ways of implementing of anti-crisis measures.
Keywords: антикризові заходи; економічна криза; інфляція; цінні папери; кейнсіанська теорія; фінансово-кредитна політика; anti crisis measures; economic crisis; economic downturn; inflation; securities; Keynes theory; financial policy; кафедра економічної теорії