Левандовський, Леонід ВікторовичМихайлів, А. П.2012-03-262012-03-262011Левандовський, Л. В. Дослідження впливу умов культивування дріжджів на результати спиртового зброджування сусла із зерна / Л. В. Левандовський, А. П. Михайлів // Вісник аграрної науки. - 2010. - № 9. - С. 50-53.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/524Експериментально визначено оптимальну концентрацію сухих речовин (СР) зернового сусла для культивування спиртових дріжджів, яка становила 19%. Використання таких дріжджів у якості засівних дозволяє одержати найкращі результати спиртового зброджування сусла підвищеної концентрації СР та створює умови для поліпшення технологічних, економічних та екологічних показників технології спирту із зерна. By results of experiments was found an optimal concentration of dry substainses (DS) grain wort for the cultivation of alcohol yeasts, which was 19 %. Use of such yeasts as seed yeasts permit to have the best results of alcohol fermentation of wort with higher concentration of DS and creates conditions for the increase of technological, economical and ecological points of production of alcohol from grain.otherдріжджіyeastsспиртове зброджуванняконцентрація сухих речовинкультивуваннянезброджені вуглеводидозріла бражкабіосинтез спиртуalcohol fermentationconcentration of dry substainsesfermented washcultivationbiosintes of alcoholДослідження впливу умов культивування дріжджів на результати спиртового зброджування сусла із зерна