Етнологія критської гастрономії: традиції і сучасність - Пересічна, Світлана Михайлівна; Коренюк, Марія Ігорівна (My University, 2015)
Крит - грецька земля, що зростила великого бога-громовержця Зевса. Загадковий острів, на якому реальність мирно співіснує з древніми міфами. Звідси бере свій початок наша цивілізація, і, зрозуміло, кухня. Могутні боги продумали все, і навіть те, чим будуть харчуватися мешканці землі: античні технології страв, запорука довголіття, досі є основою щоденного раціону місцевих жителів.
Keywords: етнологія; кухня; традиції; этнология; традиции; ethnology; traditions; cuisine; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу