Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаРахметов, Джамал Бахлулович2019-04-262019-04-262018Бажай-Жежерун, С. Смикавець їстівний – цінна сировина для виробництва функціональних харчових продуктів / С. Бажай-Жежерун, Д. Рахметов // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції, 14–15 листопада 2018 р. – Київ : НУХТ, 2018. – С. 79–81.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29204Нами досліджено вміст важливих нутрієнтів плодів смикавця їстівного: вміст білку, жиру, крохмалю, клітковини, пектинових речовин, вітамінів. Досліджено вміст загальної суми амінокислот та всіх незамінних амінокислот. Встановлено, що сума незамінних амінокислот становить 25 % від загальної кількості амінокислот. Досліджено жирнокислотний склад смикавця їстівного. Науково доведено, що застосування смикавцю їстівного у виробництві продуктів оздоровчого та функціонального призначення є доцільним. We have studied the content of essential nutrients of the strawberry edible food: protein content, starch fat, fiber, pectin substances, and vitamins. The content of the total amount of amino acids and all essential amino acids is investigated. It is found that the amount of non-replaceable amino acids is 25% of the total amino acids. The fatty acid composition of the feeder is investigated. It has been scientifically proven that the use of a food processor in the production of health and fitness products is appropriate.uk-UKкафедра технології оздоровчих продуктівСмикавець їстівний – цінна сировина для виробництва функціональних харчових продуктівThesis