Категорія рефакторинг доступу - Струзік, Владислав Анатолійович (My University, 2019)
У даній роботі описані переваги та недоліки монолітного та мікросервісного шаблонів архітектури та умови, коли доцільно їх використовувати. На ряду з цим виділено окрему категорію операцій рефакторингу — рефакторинг доступу, а також наведений перелік операцій, що входять до даної категорії, можливість його використання при переходах між шаблонами архітектури та при виникненні подій, що пов’язані з політикою безпеки
Keywords: мікросервіси; сервіс-орієнтована архітектура; рефакторинг доступа; моноліт; база даних; microservices; service-oriented architecture; refactoring of access; monolith; database; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки