Дослідження електричних показників і кінетики температури під час електроконтактної обробки напівфабрикатів - Михайлов, Валерій Михайлович; Шевченко, Андрій Олександрович; Бабкіна, Ірина Володимирівна; Прасол, Світлана Володимирівна; Бабанов, Ігор Геннадійович (My University, 2018)
Досліджено електричні показники та кінетику температури під час електроконтактної обробки напівфабрикатів. Установлено, що кінетика сили струму під час електроконтактної теплової обробки зразків, однакових за об’ємом і різних за складом, не однакова. Швидкість нагрівання залежить від складу зразка та його об’єму. Для інтенсифікації нагрівання необхідно регулювати електричні показники, тоді процес електроконтактного нагрівання може стати базовим для розробки комбінованих способів теплової обробки. Analysis of the processes of heat treatment of semi-finished products has found that the main drawbacks of processes and apparatuses are significant duration and unevenness of the temperature field by volume of the product, highenergy intensity and labor intensity, low efficiency, significant loss of mass and nutrients. In this regard, the idea of combining superficial heating methods with electrical contact heating (ECH), which would intensify the process and provide even heating of certain layers by volume of the product, was proposed.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; електроконтактне нагрівання; електричні показники; кінетика; напівфабрикат; теплова обробка; electrical contact heating; electrical indicators; kinetics; heat treatment; semifinished products