Особливості продукції інтерферонів у культурі клітин з використанням комплексного індуктора - Жолобак, Надія Михайлівна; Пенчук, Юрій Миколайович; Карпов, Олександр Вікторович (Вісник київського національного університету ім. Тараса Шевченка, 2006)
Вивчено вплив на біосинтез α/β-інтерферонів культурою клітин ПТП з використанням як індуктора інтерфероногенного молекулярного комплексу дріжджова РНК – тилорон (МК), а також залежність індукційної дії МК від строку зберігання. Отримані дані за вказаними параметрами дозволяють віднести МК до перспективних індукторів, придатних до використання при промисловому отриманні препаратів природних α/β-інтерферонів. A priming influence onto α/β-interferons biosynthesis by PTC culture with the aim of a molecular complex yeast RNA – tilorone (MC) and a dependence of MC inductive effect from storage terms were studied. Obtained results led to assume the MC a perspective inducer for production of natural α/β-interferons.
Keywords: α/β-інтерферони; біосинтез; дріжджова РНК; тилорон; молекулярний комплекс; α/β-interferons; biosynthesis; yeast RNA; tilorone; molecular complex; кафедра біотехнології і мікробіології