Корозійна стійкість сталі 38Х2МЮА після іонноазотуючої обробки - Мірненко, Володимир Іванович; Скуратовський, А. К.; Радько, Олег Віталійович (My University, 2010)
Дослідженна корозійна стійкість деталей із сталі 38Х2МЮА після зміцнення імпульсним газотермоциклічним іонним азотуванням. Показано, що завдяки утворенню дифузійного шару вона в порівнянні з зміцненням газовим азотуванням збільшується в 2,1 ... 3,9 рази в залежності від режимів обробки. Робиться висновок про перспективи використання імпульсної іонноазотуючої обробки для відновлення і зміцнення деталей машин на машинобудівних підприємствах. Studies have corrosion resistance in steel after hardening 38H2MYUA gazotermotsiklicheskim pulsed ion nitriding. It is shown that due to the formation of the diffusion layer it over a gas nitriding hardening increases of 2.1 ... 3.9 times, depending on the mode of treatment. Platoon is about the prospects of impulsive ionnoazotiruyuschey treatment for recovery and strengthening of machine parts for machine-building enterprises.
Keywords: корозійна стійкість; corrosion resistance; азот; сталь; іонне азотування; nitrogen gas; steel; ion nitriding; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування