Дорохович, Антонелла МиколаївнаБожок, Олександр СергійовичМазур, Любов Сергіївна2016-05-162016-05-162015Дорохович, А. М. Цукор нового покоління тагатоза та її використання при виробництві жувальної карамелі / А. М. Дорохович, О. С. Божок, Л. С. Мазур // Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі : матеріали міжнародної науково-практичної конференції. – К. : НУХТ, 2015. – С. 65-67.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23285В матеріалах розглянуто можливості використання нового цукру – тагатози в технології карамелі для отримання продукту з функціональними властивостями та зниженою калорійністю. Обґрунтовано оптимальний рецептурний склад карамелі на суміші тагатоза-мальтитол та представлені дослідження можливої кристалізації тагатози при зберіганні карамелі. Доведено, що нові рецептурні композиції дозволяють тримати карамель дієтично-функціонального призначення. In the files examined the possibility of using new sugar - candy tagatose technology for product with functional properties and low calorie. Grounded best prescription for the caramel mixture tagatose-maltitol and are exploring possible tagatose crystallization during storage caramel. It is proved that the new recipe caramel composition can keep the dietary and functional purposes.uk-UKкарамельтагатозацукровий діабеткалорійністьмальтитолкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівcarameltagatosediabetescaloriemaltitolЦукор нового покоління тагатоза та її використання при виробництві жувальної карамеліOther