Склад морозива ароматичного або льоду (Патент України на корисну модель № 55094) - Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена Володимирівна (My University, 2010)
В основу корисної моделі поставлена задача удосконалення складу морозива ароматичного або льоду шляхом використання екстракту лаванди, який містить біологічно-активні речовини, є новим смако-ароматичним рецептурним компонентом та природним барвником для вказаних видів морозива. The basis of the utility model tasked with improving the composition of aromatic cream or ice by using lavender extract, which contains biologically active compounds, is a new taste aromatic component of prescription and natural dyes for these types of ice cream.
Keywords: морозиво; ice-cream; екстракт лаванди; extract of lavender; природні смакові та ароматичні компоненти; is natural to taste and aromatic components; кафедра технології молока і молочних продуктів