Дослідження альтернативних джерел отримання рослинного білку та огляд розробок з даного питання - Муляр, Ольга Анатоліївна (My University, 2015)
Вторинна сировина олійної промисловості - це високо вмісний білковий продукт, до складу якого також входять ненасичені жирні кислоти, вітаміни та мінеральні речовини. Хоча рослинний білок вважається неповноцінним, проте створюючи комбінації білкових концентратів з різної сировини, можна створити різні білкові продукти якими можна збагачувати в повсякденні продукти харчування, що відповідно зробить їх функціональними. Recycled materials oil industry - a high protein containing product, to which also includes unsaturated fatty acids, vitamins and minerals. While vegetable protein is considered inferior, but creating a combination of protein concentrate from different raw materials to create different protein products which can enrich in everyday foods that under make them functional.
Keywords: олійна промисловість; поживні речовини; рослинний білок; oil industry; nutrients; vegetable protein; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу