Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаПроцюк, Дмитро СергійовичБессараб, Олександр Семенович2021-04-162021-04-162021Бендерська, О. В. Використання плодів обліпихи для виготовлення консервованих продуктів / О. В. Бендерська, Д. С. Процюк, О. С. Бессараб // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 87 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 1. – С. 233.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33317Обліпиха - одна з небагатьох рослин, в насінні і плодах якого накопичується олія. Обліпихова олія - цінне джерело біологічно активних речовин і має велике значення в медицині. За результатами досліджень, для виробництва консервованих соків рекомендується обліпиха з вмістом олії від 3,6 до 4,1 % (сорти Ботанічна і Подарунок саду), а для виробництва повидла – з більш високим вмістом – до 6,2 % (сорт Трофимівська).обліпихаконсервовані продуктисокикафедра технології консервуванняcanned foodssea buckthornjuicesВикористання плодів обліпихи для виготовлення консервованих продуктівThesis