Класифікація вітчизняних та зарубіжних наукових джерел про роль наддніпрянської України у зовнішніх торгово-економічних та культурних зв‘язках російської імперії у ХІХ– на початку XX ст. - Пилипенко, Олександр Євгенійович (My University, 2007)
У статті здійснено класифікацію та науковий аналіз основних джерел з історії розвитку зовнішньоекономічних та культурних зв‘язків українських земель в умовах Російської імперії в ХІХ– на початку ХХ ст.

In the article classification and scientific analysis of basic sources are carried out from history of development of external economic and cultural connections of Ukrainian earth in the conditions of the Russian empire in ХІХ- at the beginning ХХ of century.
Keywords: митні документи; trade codes; торгові кодекси; статути підприємств; дозволи на торгівлю; документи фірм; бланки; кафедра гуманітарних дисциплін; charters of enterprises; permissions on trade; documents of firms; forms; custom documents; уставы предприятий