Різання багатошарових пакувальних матеріалів - Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій Олександрович (My University, 2012)
Багато пакувальних матеріалів є багатошаровими. Встановлено особливості їх різання. Розроблено математичні моделі, які дозволяють визначити швидкість леза, зусилля та потужність різання. Надано рекомендації щодо способу різання багатошарових матеріалів.

Many packaging materials are multilayered. The peculiarities of their cutting. Mathematical models for determining the speed of the blade, cutting force and power is developed. Provided recommendations for cutting multilayer materials.
Keywords: різання; cutting; математична модель різання; зусилля різання; різання багатошарових матеріалів; mathematical model of cutting; effort of cutting; cutting of packing laminates; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв