Структурна релаксація і кристалізація аморфозованого молочного жиру за даними електронно-позитронної анігіляції - Рашевська, Тамара Олексіївна; Гулий, Іван Степанович; Прядко, Микола Олексійович; Ніщенко, Михайло М.; Ліхторович, Станіслав Павлович (My University, 1998)
Проводили експериментальні дослідження молочного жиру методом електронно-позитронной анігіляції. Встановлено, що при переході молочного жиру з рідкого у твердий аморфний стан розмір і концентрація дефектів зростають, а при переході в кристалічний стан, навпаки, зменшуються. Conducted experimental studies of milk fat by electron-positron annihilation. We found that the transition from liquid milk fat in solid amorphous state the size and concentration of defects increases, and the transition to a crystalline state, by contrast, are reduced.
Keywords: молочний жир; анігіляція; кристалізація; milk fat; annihilation; crystallization; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки; кафедра технології молока і молочних продуктів