Формування товарного асортименту підприємств харчової промисловості на основі рефлексивного підходу - Покотилова, Олена Ігорівна (My University, 2014)
У дисертації обґрунтовано концептуальні положення формування товарного асортименту підприємства на основі сучасних підходів, зокрема рефлексивного, а також організаційно-інформаційне забезпечення його практичної реалізації. Проведено дослідження та ідентифікація груп економічного впливу на процес формування товарної пропозиції підприємств харчової промисловості, розроблено напрями впливу на групи покупців продовольчих товарів із врахуванням їх інтенціональних особливостей. Розроблено модель формування конкурентно-раціонального асортименту товарів підприємств харчової промисловості. Запропоновано організаційно-інформаційне забезпечення реалізації механізму управління товарним асортиментом підприємств на основі рефлексивного підходу. In the dissertation there is developed and substantiated concept management of product range on the basis of reflexive approaches, also organizational and information support of its implementation. The research and identification of groups of economic impact on the process formation of commodity supply food industry enterprises are revealed the groups buyers of food commodities based on their buying decisions. It was developed model of competitive rational range of products of the food enterprises industry. Proposed organizational and information provision management product portfolio based on a reflexive approach.
Keywords: групи економічного впливу; підприємство; товарний асортимент; харчова промисловість; конкурентоспроможність; рефлексивний підхід; рефлексивный подход; reflective approach of the economic impact; enterprise; product range; food industry; competitiveness